tisdag 5 juli 2011

Världsalltet - Hyperrymden i sin helhet

Världsalltet - Hyperrymden kan delas upp i två verkligheter:

1. Själsvärlden (Oändlighet – Evighet) Kristusmedvetandefältet
2. Sinnevärlden (Tidsbundenhet – Omstrukturering) Buddhamedvetandefältet

Själsatomen tillhör den icke tidsbundna andliga, implicita, invikta (omanifesterade) verkligheten.
Sinnet tillhör den tids- och formbundna, explicita, utvikta (manifesterade) verkligheten.

Hela världsalltet med dess implicita och explicita ordning är sammansatt av tio huvuddimensioner:
Fem lägre – till sinnet relaterade och fem högre – andligt relaterade dimensio­ner ur medvetenhets- och manifestationssynpunkt.

Ordet GUD är en benämning för både den implicita (invikta), andliga, omanifesterade delen och den explicita, (utvikta) manifesterade (formbundna), till sinnet relaterade delen av skapelsen eller verkligheten.

Sat Purush är sanskrit benämningen på den högsta, primära, ursprungliga kraften, Gudskraften, Skaparkraften, s.k. nollpunktenergin. Den gudomliga (andliga), omanifesterade, invikta verkligheten som rymmer inom sig all data, information som skall utvikas, manifesteras och iklädas i materiell form. Detta fält kallas för DET ABSOLUTA MEDVETANDE FÄLTET, Kristusmedvetandet enligt den Kristna filosofin. Denna verklighet går inte att manipulera. Den är evig – oändlig. I detta fält av medvetenhet förnimmer man orsakssammanhanget bakom idéns uppkomst.
.
Kal Purush är sanskrit benämningen på den sekundära kraften, sinneskraften, rörelseenergin. Denna fält av medvetenhet kalla för DET UNIVERSELLA MEDVETANDEFÄLTET, DET FEMDIMENSIONELLA KVANTMEDVETANDE FÄLTET. I detta fält av medvetenhet förnimmer man hur idén ger upphov till tankar som i sin tur bidrar till manifestation av materien, formen av olika täthetsnivåer.

Det explicita, utvikta, manifesterade universumet, hyperrymden, bestående av galaxer, solsystem och planeter med dess 8 400 000 arter av liv. Detta fält av medvetande kallas för Buddhamedvetande fältet enligt Buddhistisk filosofi. Detta fält av verklighet genomgår ständiga förändringar, omstruktureringar. Därför kallas sinnevärlden, den manifesterade världen för en illusion (Maya)..


Skapelsen

Skapelsen är själsatomernas utkristallisering från Urkällan.

Den separerade själsatomen tillfogas genom rörelsekraften en sinnesatom, vilket innebär att den tillfogas en form som den behöver för sin utveckling. Denna form varierar beroende på själsatomens programinnehåll (informationsstruktur). att genomgå olika stadier av utveckling. Den tillfogas också de olika sinnesfunktionerna som behövs för att kunna registrera och utforska sinnevärlden.
Själen det ursprungliga medvetandet behöver formen för att kunna utvecklas, dvs. blir medveten om skapelsen och dess olika tillstånd. Själen använder Sinnet som ett verktyg för till att hämta erfarenhet från sinnevärldens olika tillstånd..

Själsatomen iklär sig först i mineralriket, därefter i växtriket, sedan i djurriket och sist i människorikets olika tillstånd. Den mänskliga själen involverar in i materien för att sedan evalvera ut ur materian, sinnevärlden och återgå till urkällan.
Meningen med livet är att gå från en omedveten medvetenhet om skapelsen, till att bli allvetande om skapelsen i sin helhet. All erfarenhet som själsatomen, själen samlat på sig via formen/materien återanvänds till urkällan för att bidra till ökat medvetenhet. På så sätt ökar urkällans samlade kunskap - medvetenhet.

Urkällans separerade droppar (själsatomerna) återvänder till oceanen (urkällan). I bibeln (böckernas bok) återges det som son principen som återvänder till fadershuset.