tisdag 5 juli 2011

Händelser i Världen

Som vi tidigare har nämnt på våra seminarier, så kommer förändringar på jorden att ske i allt snabbare tempo. Det vi upplever idag som förändringar och som skapar stress för oss är bara början till större förändringar. Många i USA är missnöjda med kapitalismen. Ca 1 % av befolkningen styr hela det ekonomiska maskineriet och övriga 99 % får nöja sig med vad de blir tilldelade. De som redan lever i överflöd vill ha ännu mer.

Det är ca 300 familjer som kontrollerar världsekonomin och infrastrukturen, varav ca 30 utgör själva kärnan av denna elit.

I början på oktober 2010 gjorde vi ett utskick från vår Akademi i Livsvetenskap A.I.C., till tvåhundra av de rikaste i världen. Flertalet av dessa är bosatta i USA. Utskicket handlade om medlemsstöd/donation till vår internationella akademi.
I gengäld erbjöd vi dem en högre kvalitativ kunskap i Livsvetenskap enligt CelesteMetoden®, för att höja deras medvetenhetsnivå (kompetensnivå) från dess nuvarande, begränsade, tredimensionella, till en högre kvalitativ, femdimensionell obegränsad medvetenhetsnivå. Detta är en nödvändighet för att se orsakssammanhanget bakom varje tänkbar situation, händelse och fatta rätt beslut i olika sammanhang. Dagens beslut inom alla områden är uteslutande baserade på en begränsad, tredimensionell intellektuell medvetenhetsnivå.

Ingen av de tvåhundra tillfrågade har ännu hört av sig.

Jorden och mänskligheten är på väg in i en helt ny fas av utveckling som för första gången utspelas i människans och jordens historia. Solaktiviteten kommer att öka från och med i år, vilket kommer att påverka jordens liksom människans plasmafält – elektromagnetiska fält. Detta i sin tur bidrar till att allt som människan hitintills har lagrat i sina undermedvetna biblioteksfiler genom flertal liv, kommer att komma upp till ytan, dvs. till dagsmedvetandefältet. Detta i sin tur skapar oanade konsekvenser för flertalet i form av tankar, känslor och upplevelser.

Tunisien, Egypten, Jordanien, Jemen m.fl. har börjat tröttna på de löften som aldrig har infriats av deras beslutfattare, makthavare. Människan i samhället vill ha en annan samhällsstruktur än vad de har varit delaktiga i hitintills - där den rika blir rikare och den fattiga blir fattigare. Osjälig fördelningspolitik leder förr eller senare till stagnation, anarki och sönderfall av samhället. Detta borde en ledare, beslutfattare ha med i beräkningen. Med fortfarande råder Moses föråldrade lag, öga för öga, tand för tand. Man har glömt Kristus ord: Så som du vill bli behandlad själv, så skall du behandla andra. Det är lättare att tala om dessa ord än att praktisera dem i livet.

Vissa tror att en kommunistisk diktatur är ett bättre alternativ till kapitalism. Men vi vet av erfarenhet hur det har gått i de s.k. östereuropeiska länderna, i Kina, Nordkorea, i Kuba etc.

Det är inget fel på den kommunistiska ideologin som Marx och Engels har deklarerat. Det är människans okunskap, omedvetenhet, egoism, girighet och maktintresse som gör att ingen politisk eller religiös ideologi fungerar tillfredställande.

Jag är uppväxt under en kommunistisk diktatur, där människan var intvingad att blint lyda de få som ansåg sig själv ha rätten till makten. Men makten innebär ansvar och ansvar innebär kunskap och erfarenhet.

Omstrukturering av det Kinesiska synsättet från kommunism till liberalism är en bra början till en hållbarare samhällsutveckling om man successivt höjer medvetenhetsnivån hos normalindividen, från en lågstadienivå till en högstadienivå.
Många har kritiserat och kritiserar den Kinesiska politiken och samhällssystemet. Men man får inte glömma att det Kinesiska samhället består av över 1.2 miljarder människor, vars uppfattning, livsåskådning och sätt att se vad som är rätt och fel är helt individuellt. Det finns inte två människor i världen vars verklighetsuppfattning och synsätt är detsamma.

Det är lättare att kritisera ett befintligt samhällssystem istället för att se vad man själv kan göra för att få den att fungera så bra som möjligt. Så länge det inte finns perfekta människor, så länge går inte att skapa ett perfekt samhälle. Man borde se fördelarna med utvecklingen i Kina istället för att kritisera den. De som hela tiden använder sig av terminologin ”demokrati” och ”mänskliga rättigheter” borde i första hand tillämpa detta i sin egen levnad, i sitt eget tänkande, i sin familjerelation och i det samhälle som vederbörande vistas, innan de anklagar andra individer, nationer.

Om individen, folket är missnöjda med sina liv, sitt samhällssystem, då måste de ändra på det genom att skaffa sig mer kunskap och erfarenhet. Man kan inte förändra samhället, världen om man inte förändrar sig själva. Om cellerna i organismen inte förnyas, då kan inte organismen bli frisk. Ett friskt samhälle kan bara skapas av friska individer.

Sandor A Markus
www.human-academy.com