tisdag 5 juli 2011

KULTURELL TEKNOLOGI ÄR ETT PRAKTISKT FÖRVERKLIGANDE AV KULTURELL EKOLOGI.

Kulturell teknologi bygger på en universell kosmisk dynamisk process som är kopplad till en högre kvalitativ kosmisk medvetenhet. Vi måste bygga upp ett idealsamhälle genom att förena alla hitills kända ideologier på en gemensam plattform.

För detta endamål har vi etablerat vår Internationella Akademin för Total Mänsklig Kultur A.I.C.

Akademin är instiftat för att verka för ett förenande mellan jordens politiska, vetenskapliga, och filosofiska krafter. Att stimulera kulturella och vetenskapliga initiativtagare i deras arbete för människans framsteg och utveckling. Att genom resultatgivande utbildningsprogram verka för höjandet av människans nuvarande medvetenhetsnivå till en högrekvalitativt nivå och därigenom förändra förhållandet mellan individer, raser och nationer på jorden.

»Ett idealsamhälle är för sin existens beroende av den fria individen« som läromästaren Maharishi Mahesh Yogi säger.

På samma sätt som människan för sitt välbefinnande är beroende av hjärnans perfekta funktion så är kroppens arbete beroende av de individuella cellernas inbördes samarbete. När celler i ett organ råkar i oordning drabbar det samarbetet och effektiviteten i hela organet. Om inte den oordnade cellen bringas till ordning blir följden att organets övriga celler överbelastas och organet har inte möjlighet att utföra sin arbetsuppgift tillfredsställande. I analogi därmed är också samhället och dess funktion ytterst beroende av sin minsta beståndsdel - människan. Varje människas effektivitet grundas på livskvaliten i hans liv, som i sin tur har sin grund i hans hälsa och medvetenhetsnivå.

Så länge människan inte är medveten om sina inre möjligheter och resurser samt utvecklar dem, kan han inte förändra eller påverka sin egen situation.

Det kollektiva medvetandet är samhällskroppens medvetande och det har sin motsvarighet i individens medvetande. VARJE INDIVID PÅVERKAR ALLA BESLUT SOM GÖRS I SAMHÄLLET ÄVEN OM HAN GENOM UNDERLÅTENHET ATT TA IDEOLOGISK STÄLLNING LÅTER ANDRA TA BESLUTEN. HELA SAMHÄLLSSTRUKTUREN ÄR EN SPEGLING AV MÄNNISKORNAS SAMLADE MEDVETANDENIVÅ.

De politiska ideologierna återspeglar olika delar av det kollektiva medvetandet. De kommer därför med olika lösningar på samma problem för att tilfredsställa den del av det kollektiva medvetandet som de representerar.

Politiska eller religiösa ideologier som inte äger förståelse för individens roll i samhällsutvecklingen och som därmed endast med yttre medel försöker höja livskvaliten bygger på ett kortsiktigt tänkande som begränsar individen genom att beskära hans skaparkraft och fria vilja med regler och inskränkningar. En sådan ideologi hindrar skapandet av ett idealsamhälle eftersom det endast är med hjälp av den individuella fria viljan som det kollektiva medvetandet kan höjas.

Om människan tvingas åtlyda olika regler och förordningar utan att ha sin fria vilja kan han inte utvecklas som en fri individ. Detta bäddar för ett själlöst – sinnesstryrd robotsamhälle där alla lyder utan att ifrågasätta. Denna typ av beslutsfattande finner man i diktatursamhällen vilket förr eller senare leder till sönderfall av samhället och civilisationens undergång.. Många talar om demokrati utan att egentligen förstå vad verklig demokrati är.

När samhällets kollektiva medvetenhetsnivå når sin lägsta nivå dör demokratin och inre splittring med inbördeskrig uppstår. Detta återföljs av diktaturstyre. Även om en diktaturregering tillkommit genom helt odemokratiska medel så är den en yttring av det kollektiva medvetandet i landet. En diktatur är alltid tecken på
ett lågt kollektivt medvetande. Om det kollektiva medvetandet inte höjs i ett land så kommer det att stagnera och sakta men säkert degenerera till barbarstadiet.

Oberoende av vilken konstitution ett land har kan det höja sig över problemens och misstagens nivå och bli ett fritt idealsamhälle genom att höja det kollektiva medvetandet.

Detta kan endast ske genom att människorna, var för sig (individuellt) utvecklar en högre kvalitativt medvetenhet.

Vi vet allt om våra bilar, båtar och andra materiella ägodelar men vad vet vi om oss själva och vår roll i det universella samanhanget? Är vi så intelligenta som vi tror? Eller är vår intelligens begränsad endast till världen runtomkring oss? Det är något att fundera över.

Hela samhället är sammanbundet till en enhet som lever ett självständigt liv och därför verkar omöjligt att påverka då det inte existerar en ingång eller en neutral, oberoende punkt. Det finns en enda framkomlig väg och det är att utveckla vår medvetenhet och därigenom vår individuella frihet. Medvetenheten är det som gör människan unik, det som skiljer oss från djuren. Ingen varelse på denna planet utom människan är i stånd att utveckla medvetenhet och frihet. Genom den fria viljan kan människan fatta det beslut som skiljer henne från djuren, nämligen att utveckla sig till en fri individ.

FRIHET INNEBÄR ANSVAR. ENDAST GENOM FRIHET SOM BASERAS PÅ ANSVAR KAN MÄNNISKAN UTVECKLAS SOM INDIVIDER OCH ELIMINERA DEN EGOCENTRICITET SOM LEDER TILL MAKTMISSBRUK OCH SÖNDERFALL AV SAMHÄLLET.